Zappa-san - Visar profil: Ämnen - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


Zappa-san

Gick med: 15 okt 2008
Offline Senast aktiv: Privat

Ämnen jag har skapat

Lace alumitone

10 mars 2015 - 20:08

Skriv gärna nån rad om erfarenheter av dem. Tänker på deathbucker också då jag inte har skillnaden mellan dem klar för mig riktigt.

Jag blev lite sugen på dem efter ett par videos igår eller vad det var. Inte för att min Japanska är mycket att hänga julgranen, men efter en rig rundown med Akira Takasaki blev det nytt sug på alumitones. Han har enligt mig ett dugligt sound om vi säger så...

Jag tror lite som han att vekare mickar med bättre highs är bättre i det långa loppet. Nu är alumitones allt annat än vekare mickar. Nog för att jag gillar tex Tone zone, men den splittar så kasst i mina öron. Jag kör i dagsläget mycket hb i singlecoilformat. Att alumitone inte har en midpuckel ser jag som väldigt positivt eftersom alla mina hetare mickar har det just av konstruktionsskäl. Mångsidighet är väl inte en klassiker i min humbuckerbok.

Gitarren i fråga är hardtail, genomgående lind och ebenholtsgreppbräda.

Kratta ned precis vadsomhelst, jag känner ingen som prövat.

Mvh

Har ni sett den här gitarrbyggaren?

13 februari 2015 - 20:15

http://dismalax.com/blog/

Tycker han verkligen gör udda och fina grejer, återbrukar gamla brädor och radiodelar, dörrvred etc etc. Mycket steampunk, gillart!

Visst, han använder cnc och kallar inte sig själv för gitarrmakare av respekt för de som verkligen är det. Men kika vettja, det är fräna grejer med mycket balla träval och ytbehandlingar.

Fredagsmys

Hittar inte cosmo black humbuckerkåpor

22 december 2014 - 11:44

Emg james hetfield är snygga, men gillar inte ljudet. Har liksom otur när jag googlar och kommer bara till sidor där jag inte kan språket. Är det så sällsynt alltså? Är det någon som har koll på nåt ställe?

Det är för övrigt den cosmo som esp/ltd kör jag vill åt, inte ibanez som är matt.

Mvh

Vad säger de där hemma om ert musicerande?

19 december 2014 - 14:47

Har ni utrymme, eller blir det mest Gitarrforum.com?

Är småbarnsförälder, har ont om tid. När det finns lucka så tar jag den med hull och hår!

Sambon tillåter det nån gång i veckan.
Sonen avskyr och hatar när jag spelar (blir upptagen och han måste leka själv...) Dottern älskar det och skrattar och sjunger. Sen måste hon ha ny blöja eller nåt annat efter fem minuter.

Hur går det till hos er?

OJORDAT Fick en liten smekning av elementet... *utrett

12 december 2014 - 15:42


Inte en kyss direkt, men förträffligt otrevligt. Spelade min peavey transformer slentrianmässigt i ojordat uttag som alltid och fick syn på elementet på andra sidan rummet. Skulle bara samtidigt känna om jag lyckats få till värmeväxlarens inställning bra igår, sen en konflikt med rexoventen på vinden... Det hör inte hit, så det behöver ni inte läsa :o har aldrig fått för mig att röra ett element samtidigt som jag spelar tidigare bara.

Stack och brann litegrann i handen, hade den andra på strängarna. Testade två gånger bara för att vara säker. Otrevlig känsla. Vad händer?

Är elementet så pass mycket jord alltså? Vad fick jag för spänningar igenom mig?

Mvh toastad