Jonne - Visar profil - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


Jonne

Gick med: 24 jun 2008
Offline Senast aktiv: dec 29 2017 22:31

Om mig

En slags presentation.. hmm.


Har spelat gitarr sen högstadiet nån gång (92'). Första hjälten var Slash, som lite senare i princip ersattes av Steve Vai och Dream Theater. Idag är blandningen salig, kan vara lite vad som helst: Buckethead, Lady Gaga, Herbie Hancock, Rilo Kiley, Bumblefoot, Muse, Queens Of The Stoneage, Guns n Roses och en massa annat. Jag har inte direkt tagit några lektioner.. någon enstaka här och där räknas inte direkt då jag egentligen inte fått nått av det. Så all teori jag kan har jag läst mig till från diverse böcker och experimenterande. Rätt tidigt i mitt gitarrspelande blev jag intresserad av hur gitarren fungerade och kontruktionen bakom den. När jag började gymnasiet hade jag slaktat två gitarrer mer eller mindre avsiktligt och byggt en egen.

Gitarrer;
Har haft en Jackson Soloist, en BC Rich Mockingbird, en svart Gibson Les Paul Studio från 87 och nu har jag bara en gitarr som jag byggt själv. Den egenbyggda är lite som en korsning av en gitarr och en skärbräda med två DiMarzio-humbuckers och Floyd-stall.

Förstärkare;
Har haft lite olika grejjer här med. Min absolut första var en Peavey Audition Chorus (anno 1985, tror jag), sen har jag haft en Marshall Valvestate, Proamplifiers Exclusive 65, Peavey Bandit 112 (äldre modell). Nu har jag typ en förstärkare och det är en HK Triamp MkI. Har ju kvar min första förstärkare.. fast den låter hemskt, så den spelar jag bara i nödfall och om grannen är jävlig.

Effekter;
Ja, jag har ju haft ett par Zoomar för aslänge sen, nån BOSS DD-pedal, nån EQ-pedal.. men har aldrig riktigt fastnat för effekter. Dock har det blivit ändring på det. Jag har gått och köpt mig en Eventide Timefactor och som jag sa till en vän, jag är så nöjd att jag bajsar kanelbullar. Jag har spelat med den de 4-5 första dagarna än jag spelat sammanlagt med alla mina effekter jag haft tidigare, känns det som. Kanske är det ett tecken på när man hittat en bra effekt. :)

Forum statistik


 • Grupp: Moderators
 • Inlägg: 964
 • Profilvisningar: 9 677
 • Medlemstitel: Veteran
 • Ålder: 41 år gammal
 • Födelsedag: Juli 20, 1978
 • Gender
  Man Man
 • Location
  Södertälje
 • Interests
  Lite allt möjligt. Multinörd!

User Tools

Vänner

Senaste besökare