Forsman - Visar profil - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


Forsman

Gick med: 27 feb 2008
Offline Senast aktiv: aug 12 2016 08:39
Tack eller något :P Updated 14 aug · 0 comments

Om mig

Jag är en bondlurk som tycker att spela gitarr är det roligaste som finns, men har inget direkt mål med gitarrspelandet. Klinkade första gången på en gitarr 1980, men började inte att öva mer seriöst förrän 83-84... 1985 köpte jag min första egna elgitarr, en Gibbon Les Paul Custom för 400 spänn, som jag har kvar än idag!
I dagsläget har jag fler gitarrer och förstärkare än jag behöver, men alla har sina egna karaktärer, ljud och användningsområden, så jag kan inte sälja nån. Det är mina bebisar kan man säga, haha.

Hmm.. mer då..? Influenser? Kan ju försöka att ta dem i kronologisk ordning: John Norum, Gary Moore, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Steve Vai, Iron Maiden, Metallica, Whitesnake, Larry Carlton, Göran Söllscher, Steve Lukather, Mark Knopfler, The Hellecasters (Jerry Donahue, Will Ray & John Jorgenson), David Gilmour, Jeff Beck... + många fler. Blanda ihop allihop så får man väl ungefär så som jag låter när jag spelar. Har varit noga med att inte "sno" för mycket, man vill ju inte bli någon renodlad kopia av någon liksom... B)
Men om jag ska försöka att beskriva min approach till gitarrspel så är det att jag inte är mycket för att öva till teknisk perfektion, utan att ha det ganska "öppet". Har övat oerhört mycket till musik, vilket ger bra öron och känsla för vad som passar och inte passar.
Fokus ligger på melodi, tonbildning och bends. "Kan man inte sjunga det ska man inte spela det", är lite av min filosofi... :)

Har haft många förstärkare, men det jag använder nu är en Folkessonmoddad Mesa Lonestar ihop med en TC Electronic G-system. Har ägt den i ett år nu drygt och säger fortfarande WOW varje gång jag har spelat på den. Asgrym! :D I hemmet klinkas det på Line6 Pod XT Live, Boss GT-10 och mitt senaste tillskott som är en Fender G-DEC3 Thirty - grym liten sak som är otroligt genomtänkt övningsförstärkare!

Gitarrer har jag lite av varje, men jag dras mest åt stratahållet om jag ska vara ärlig, men har även lite spetsiga gitarrer och andra udda saker. Gillar Les Paul, men har stora problem med placering av kontroller samt den kortare mensuren, bytte därför bort den Gibson jag köpte för ett par år sedan...
Min livegura är dock min Music Man Luke, som jag köpte ny -95 och som har varit med på över 600 gig. En riktig trotjänare som levererar gång på gång på gång...

Har spelat väldigt mycket i en trubadurduo, men iom att jag är skiftarbetare och jobbar 3 av 5 helger, så har det blivit färre och färre tillfällen då jag kan vara med, plus att man värderar de lediga helgerna på ett helt annat sätt nu och tackar nej till erbjudanden till förmån för familjeumgänget. Är även med i två coverband, som inte är speciellt aktiva, men de existerar iaf...
För övrigt så hoppar jag in som ersättare ibland när det behövs, samt medverkar på ett lokalt skivprojekt...

Har fru, två tonåringar, hund och tre katter... Bor på en gård en halvtimme söder om Globen, mitt ute på vischan i ett stoooort hus som jag byggt själv. Jobbar på ett oljeraffinaderi i kontrollrummet.

På fritiden dricker jag öl, klämmer på fruns tuttar, umgås på diverse internetforum samt spelar gura! :lol:

Kolla gärna på mina YT-videor om ni är nyfikna på hur jag låter! Fråga gärna om ni undrar över något, jag svarar mer än gärna!

/ Fredric

Forum statistik


 • Grupp: Members
 • Inlägg: 760
 • Profilvisningar: 7 662
 • Medlemstitel: Veteran
 • Ålder: 46 år gammal
 • Födelsedag: Januari 5, 1973
 • Gender
  Man Man
 • Location
  Ösmo
 • Interests
  Tuttar och öl.

Kontaktinformation


User Tools

Vänner

Senaste besökare