axelg - Visar profil: Ämnen - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


axelg

Gick med: 05 nov 2013
Offline Senast aktiv: dec 12 2013 20:36

Ämnen jag har skapat

Jag och mitt gitarrspel

05 november 2013 - 18:13

Hej,

Axel heter jag och är 23 år från Stockholm. Pluggar på KTH om dagarna och är road av det mesta inom fordon och musik. Spelade gitarr under ungefär ett halvår när jag var liten men tyckte aldrig det var särskilt roligt och slutade därför snabbt och glömde ungefär lika fort allt jag lärt mig. Har dock sedan dess tänkt att jag borde ta upp mitt spelande och nu kommit igång på allvar igen vilket är roligt. Har dammat av min gamla akustiska gitarr (nylonsträngad) som jag nu jobbar mig igenom grundkurserna på playalong.se med samtidigt som jag varvar med Rocksmith 2014 på en fender replica som jag vann på tradera billigt.

Nu är det så att min flickvän sedan drygt ett år tillbaka är musiker och spelar fiol på heltid. Hon vet ännu inte om att jag tagit upp gitarren och tänkte att det kanske skulle bli en överraskning till hennes födelsedag om drygt en månad (9/12). Vill därför gärna lägga lite energi bakom mitt spelande så att det utvecklas lite icon_lol.gif tills dess.

Anledningen att jag startade tråden här var för att säga hej men även för att få lite tips och råd och dessa tar jag tacksamt emot icon_e_smile.gif Till att börja med har jag några inledande frågor:
¤ Har ni något mer förslag på vad man bör göra förutom det jag redan gör för att utvecklas så fort som möjligt?
¤ Skulle helst vilja spela "don't stop believing" på min tjejs födelsedag men har svårt att hitta en komplett version för akustisk gitarr som låter vettig och inte är alltför svår (vet att det är en pianolåt egentligen), någon som har några tips på en som man som nybörjare kan lära sig på en månad? (spelar ca 2tim om dagen).

 

Mycket trevligt forum detta och hoppas tillbringa mycket tid här!