martink78 - Visar profil: Inlägg - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


martink78

Gick med: 03 jul 2012
Offline Senast aktiv: jun 29 2019 10:23

Inlägg jag har skrivit

I ämnet:Vad är det för pryl?

27 maj 2017 - 20:35

Vad är det för pryl han har lagt över sina strängar och vad är poängen med det?
attachicon.gifpryl.png

 

Jag gissar att det fyller samma funktion som många hårband (och liknande) som används ibland för att dämpa/muta strängar. 

Se här för förklaringar 

https://music.stacke...his-rubber-band

här en tygvariant http://www.gruvgear.com/fretwraps


I ämnet:Oljud i Musicman-stärkare

09 januari 2017 - 17:53

Komponenterna åldras ju så kondingar och annat behöver förmodligen bytas ut..

I ämnet:Yousician?

18 oktober 2016 - 20:56

En intressant detalj är att du kan använda tone-kabeln från Rocksmith för att mata signalen till Yousician istället för att använda mikrofonen. Då får du högre accuracy eftersom signalen inte innehåller lika mycket "skräp".

 

Ja, Rocksmith kabel går ju går att använda om man vill spela in i ett DAW också så det är en billig början om man vill prova att spela in sitt spel också.   


I ämnet:Yousician?

18 oktober 2016 - 07:40

Med tanke på hur ofta du själv tar dig friheten att bedöma andras förmågor så är lite märkligt att du själv är så känslig för att bli utsatt för detsamma Aminor. Speciellt som du gör det i ett och samma inlägg där du själv undanber dig att bli utsatt för just det...
Varför gör du det, om det nu inte är ungdomligt oförstånd?

I ämnet:Yousician?

13 oktober 2016 - 15:00

 

Hej Martink78!

 

Jag håller med dig om det du skriver ovan (kul att vi kan hitta något vi är överens om :)). Jag har alltid gillat att förmedla kunskap men jag har aldrig velat bli lärare i det svenska skolsystemet. Det närmaste jag kommit är att jag undervisat högskolestudenter inom datateknik och programutvecklingsmetodik för många år sedan. Den ända formella lärarutbildning jag har är jag utbildade mig till certifierad dykinstruktör för 30+ år sedan. I och för sig kanske man inte kan kalla detta för lärarutbildning men den var i alla fall formell.

 

Jag har hållit på med olika former av utbildning mer eller mindre i hela mitt liv. I början på 90-talet utbildade jag journalister och grafiker inom olika programvaror kopplad till den branschen. Jag har också hållit kurser i programmering, programutvecklingsmetodik och databasutveckling såväl som elektronikutbildnig under många år. Jag tycker helt enkelt att det är roligt att utveckla andra människors kunskap. Till skillnad mot var du tror så har jag fått mycket beröm för min pedagogiska förmåga.

 

Mina kunskaper om musik och musikteori har jag skaffat genom att studera med duktiga gitarrpedagoger som fokuserat mycket på att utveckla musikmannaskapet hos sina elever. Precis som inom alla andra kunskapsområden blir man dock aldrig fullärd så det finns mycket kvar att lära inom musik även för mig. Hittills har min undervisning emellertid varit framgångsrik även om jag också haft elever som inte velat satsa på sitt musikmannaskap och slutat. För ett par veckor sedan fick jag förresten ett mail från en som tagit lektioner med mig. Han bifogade en ljudfil med en låt där han lirar både bas och gitarr. Han ville genom detta mail tacka mig för mitt stora engagemang och den kunskap han fångade upp då han deltog i min distansundervisning via Skype. Jag har dock aldrig haft något större behov av bekräftelse vilket många verkar ha nu för tiden, bland annat i sociala media, men det är roligt när någon hör av sig och berättar hur det gått med den musikaliska utvecklingen.

 

Det är inte utan att det är frestande att låna dina egna formuleringar om att "Du tror, snarare än vet", men det är väl roligt att du hittat elever som gillar din stil, men vad betalar de egentligen för lektionerna?

Mig passa den inte som sagt men folk är ju olika.