Doombeard - Visar profil: Ämnen - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


Doombeard

Gick med: 24 apr 2012
Offline Senast aktiv: jun 01 2013 18:17

Ämnen jag har skapat

Pressa vinylskiva 8 (pytte)liten volym.

25 januari 2013 - 15:03

Tjena.

Tänke kolla om det är någon här på forumet som kan ge nåt tips! Det är nämligen så att jag och min bror ska spela in en coverskiva åt vår far i 60-årspresent. Eftersom han är en MAJOR vinyl-nörd har vi tänkt att det hade varit roligt att pressa sagda coverskiva på vinylskiva. Denna skiva behöver ju inte vara någon stor upplaga, tvärtom, ju mindre desto bättre egentligen. Nu verkar det vara så att många presserier i europa har ett minimum på runt 200 skivor, dessutom blir det ganska dyrt (c:a 10 000kr inklusiva omslag, för 150st är ett pris jag fått).

Någon som har någon idé på hur man kan lösa detta? Om det ens går? Är naturligtvis medveten om att det kommer kosta en hel del att pressa en vinyl men ju mindre desto bättre egentligen!

Tacksam för svar!

-Erik

Stoner doom i Gbg

08 januari 2013 - 14:50

Hej.

Vi är tre snubbar som under en period rätt opretentiöst lirat lite doom ihop. Vi består i skrivande stund av en basist, en gitarrist (jag) och en trummis. Som motor i det här projektet har jag nu beslutat att det är dags att utöka vår bemanning. Det vi söker är en gitarrist (eller eventuellt en basist då vår nuvarande har sagt att han kan tänka sig lira gura) som också kan ”sjunga”. Med sjunga menar jag att gnälla/ropa/skrika monotona melodier och texter om jungfruoffer, magiska riter, droger, vikingar, mord och annat som hör genren till.

Hittills har det varit jag som skrivit den mesta musiken men jag har inget emot att dela på det ansvaret, så länge vi har samma vision. Vi är som sagt på en väldigt opretentiös hobbynivå just nu, och vi har väl inte direkt några större ambitioner på att ta över världen samtidigt som vi vill gå vidare från där vi är nu. I framtiden ligger kanske inspelningar, en och annan livespelning och förhoppningsvis d.i.y.-skivsläpp.

Vi tillhör UpSweden Göteborg och har därigenom tillgång till en fullduglig studio med kontrollrum och det är i den studion vi repar för tillfället. Studion ligger i Brewhouse vid Scandinavium. Vi repar just nu 1 gång i veckan, det kanske blir lite mer om andan faller på.

Musikaliskt handlar det om tung, nedstämd stoner doom med influenser som Sleep, Electric Wizard, Bongripper, Ocean Chief, Ramesses, Goatsnake, Church of Misery. Ibland färgas mina riff och låtidéer även av svartare musik som Darkthrone och Coffinworm.

Du vi söker är som sagt en gitarrist, gärna med sångkunskaper. Vilket kön du har spelar ingen roll, men är du man hjälper det om du har skägg. Du är åtminstone 23 år gammal (vi i bandet är mellan 25 och 30) och bor med fördel i Göteborg, då det är här vi repar. Du har även hyffsad koll på ditt gitarrsound, föredrar rör framför transistor och vet varför. Du lyssnar på ovanstående band frekvent och vet varför. Du kanske också lyssnar på SunnO))), Bong, Kongh, YOB, UFOmammut, Saint Vitus, Conan, Moss och liknande doom.

Låter det intressant, hör av dig till mig via PM för mer information. Det finns även lite demomaterial att lyssna på ifall så önskas.

Tune low, play slow!

//Erik