hakanm - Visar profil - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


hakanm

Gick med: 26 mar 2012
Offline Senast aktiv: feb 28 2014 13:25

Om mig

Jag är 54 år, har spelat gitarrr sen jag var 18-19, men aldrig verkligen övat, utan bara spelat på kul. Jag har bara spelat akustiskt, stålsträngat, men har även nylongitarr, och har nyss dessutom köpt en billig elgitarr, för att kanske få mer inspiration att spela till lite annan musik än vad som passar med akustisk. Mest har jag spelat Jethro Tull-låtar typ "Wond'ring Aloud". Jag har hittills bara börjat sniffa på elgitarren, det är ju lite annorlunda.

Jag spelar annars också piano, vilket jag gjort sen jag gick i 4:e klass. I ganska många år har jag då och då inte spelat något alls (tex pga småbarn), och sen har jag kommit igång och spelat mer igen ibland, och så har det fallit i glömska igen. Just nu är jag i en period där jag försöker spela lite mer, även om det är svårt att hinna med allt. Jag har ofta lite svårt att komma på kul låtar att spela, harvar mest gamla låtar som jag aldrig övat in sådär riktigt bra. Så när folk ber om att någon ska ta ut ackorden till nån låt gör jag gärna det som lite inspiration.

Jag har haft en 6-strängad stål akustisk (BS) i alla år, som jag egentligen aldrig gillat riktigt bra. Men jag är dålig på att bekosta mig själv grejer. :-)

Men nu så bor jag i princip på tre ställen, och jag blev så less på att kånka runt gitarren till dessa tre (jag hade visserligen en stål-12:a [en Framus som jag haft i 35 år] på det andra stället och en nylongitarr [minns inte märke] på det tredje, men jag gillar ändå mest att spela på 6-an.

Så i slutet av 2011 bestämde jag mig för att lägga 5k på en ny gitarr, med mik (har inte haft det innan), och köpte en svart Yamaha FGX730SC, gillade den bäst av de 7-8 jag provade. Sen köpte jag två till någorlunda likadana men utan mik, lite billigare, Yamaha FG720S i olika färger, så jag har en 6-a på varje ställe.

Jag har en gammal elgitarr som är dålig, 12-strängad (o lite trasig) som jag aldrig använt mig av, så i mars 2012 sen köpte jag en superbillig elgitarr med en Laney LG12 förstärkare för 1500:- ihop, för att se om jag kommer spela nåt. Gitarren är väl en strata-variant. Och helt klart är det ju roligare att spela till tex gamla Def Leppard med elgitarr än akustisk.

Sen har jag ett piano, och en Yamaha DX7-synt, och ett Korg LP350 Digitalpiano. Och en gammal Yamaha trummaskin, som jag inte använder. Och en lite synt till. Och 8 gitarrer sammanlagt, då. :-) Fast en dotter har fått min gamla 6:a, så 7 st är mina nu.

Forum statistik


 • Grupp: Members
 • Inlägg: 24
 • Profilvisningar: 3 015
 • Medlemstitel: Nykomling
 • Ålder: 61 år gammal
 • Födelsedag: December 13, 1957
 • Gender
  Man Man
 • Location
  Sigtuna
 • Interests
  Musik är det stora intresset (lyssna på, analysera och spela), böcker, foto, promenader.

Kontaktinformation


User Tools

Vänner

hakanm har ännu inte lagt till några vänner.

Senaste besökare