Träning med mjukvara eller på klassiskt vis? - Sida 2 - Gitarrlektioner - Gitarrforum - Sida 2

Hoppa till innehåll


Foto

Träning med mjukvara eller på klassiskt vis?


 • Vänligen logga in för att svara
21 svar på denna tråd

#21 MdaG

MdaG

  Veteran

 • Members
 • 738 Inlägg:
 • Gender:Male
 • Interests:Gitarr och Programmering.

Postad 09 februari 2016 - 23:06

Tackar för tipset om Yousician! Håller med om att Rocksmith 2014 är bra grejor. Vill man inte betala för privatlektioner kan man prova Justin Guitar eller Gibson's Learn and Master Guitar. Där är det mer traditionellt tragglande, men jag tror hårt på att olika perspektiv berikar inlärningen.#22 makatech

makatech

  Forumsräv

 • Members
 • 316 Inlägg:

Postad 12 mars 2018 - 16:44

Svarar på ett urgammalt inlägg. ;-)

 

Frågor: Är training mode i Yousician ungefär samma som riff repeatern i Rocksmith med den stora skillnaden att i Yousician kan man ladda ner tabs från i stort sett vilken låt som helst via tex ultimate guitar (man sparar låten som en guitar pro fil och sedan laddar in den i Yousician)?

 

Riff repeatern är ju ett fantastiskt verktyg för att lära sig låtar (om man håller sig till högsta svårighetsgraden, dvs originalnoterna och enbart justerar hastigheten) men om Yousician erbjuder så stor flexibilitet att man kan ladda in tabs i training mode verktyget från i stort sett vilken låt som helst är det ju extremt bra (ännu bättre), därav min nyfikenhet.

 

Hur skapar Yousician själva gitarrljudet? Gör man det via Yousician eller man går via annan mjukvara då? Behöver man ljudkort eller man kan återanvända Rocksmith kabeln?

 

Då får du ladda ner den låten i en guitar pro fil från tex ultimate guitar eller så bara sök på Google med artist och låtens namn följt av guitar pro. Sen lägger du in den i yousician och så sätter du det på training mode. Och låten delas upp i stycken och välj då första stycket. Sen sänker du hastigheten till det lägsta som är runt 20 % av orginalhastigheten.

Men detta kan du först göra efter du har tagit vanliga lektioner på yousician så du fått in hur du skall hålla dina fingrar och bra hantering av greppbrädan och strängar. För att kunna spela så snabbt och tekniskt som yjm är svårt.

Jag rekommenderar dig som sagt att börja med vanliga lektioner på yousician först så du känner dig hemma på din gitarr och känner att din fingrar och plektrum följer som du vill.

Och ett annat roligt tips är att du när kommit en bit på din resa till att spela bra gitarr så kolla klipp på youtube. Om du nu gillar YJM så finns det fler videos med lick in the style of YJM

Mvh


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar