axelg's innehåll - Gitarrforum

Hoppa till innehåll


axelg's innehåll

Det har gjorts 5 poster av axelg (Sökning begränsad från 22-september 18)


Sortera efter                Ordning  

#202995 Jag och mitt gitarrspel

Postad av axelg09 december 2013 - 18:34 i Medlemspresentationer

Drygt en månad senare, liten update :)

Spelade imorse min första låt för tjejen vid sängkanten (hennes födelsedag) och den blev väldigt uppskattad. Då sång är hennes "andrainstument" (och jag låter som en rostig årtull) lät jag henne sköta den biten och höll mig till mitt spelande, kom av mig nån gång och missade väl någon takt men fick det mesta rätt och kom snyggt igenom 3 verser och 1 refräng vilket jag tyckte räckte rätt bra.

Måste rikta särskilda tack till Kristian G som utan tvekan var en stor bidragande faktor till att jag klarade detta!.

Nu sitter jag här och för första gången på länge gör jag annat än att öva på att byta från Am till F etc vilket är rätt skönt måste jag säga :) Fortsätter nu spela och ska så småningom ladda upp någon ljudfil här med mina framsteg men det dröjer lite till.

// Axel
#201560 Jag och mitt gitarrspel

Postad av axelg07 november 2013 - 09:16 i Medlemspresentationer

Aminor: Du har säkert rätt men har inte så mycket att förlora på att fortsätta spela och öva och se vart det leder mig. Hennes födelsedag är inte huvudpoängen med mitt gitarrspel även om det skulle vara roligt att överraska henne.

Kristang tack, du har snart ett PM.
#201511 Jag och mitt gitarrspel

Postad av axelg06 november 2013 - 15:05 i Medlemspresentationer

Axel,

 

Det framgår inte hur länge du spelat sedan du dammade av gitarren. Det kan finnas flera orsaker till att du har knackig sångröst, en kan vara att du har underutvecklat gehör. Är det så så kan det vara lite snärjigt att hinna öva upp din förmåga att spela gitarr på en månad ifall du nyss dammat av gitarren.

 

Allt hänger på vilken ambitionsnivå du har och därför är det väldigt svårt att ge dig några kloka råd. Har du möjlighet att spela in det du spelar och ladda upp i tråden är det kanske lite lättare att ge dig råd som leder till viss framgång.

Mitt gehör är dåligt och jag måste säga att jag aldrig riktig haft det heller men tycker det kommer lite för varje dag med gitarren och tror nog det finns där någon stans...

 

Det var ca 1 vecka sedan jag tog upp gitarren och inser självklart att jag inte kommer bli någon slash på en månad men hoppas som kristiang mycket riktigt sa att tanken tar mig en bit just vad det gäller födelsedagsöverraskningen och sen kan jag fortsätta spela för att det är kul och utvecklas varefter tiden lider. Ska självklart ladda upp inspelningar här snart men kanske inte riktigt än, att höra mig spela yellow submarine med 2 ackord mår nog ingen bra av :unsure: .
 
#201499 Jag och mitt gitarrspel

Postad av axelg06 november 2013 - 12:52 i Medlemspresentationer

Hej och tack för alla välkommnanden och tips!

 

Ska ta tipset om rythmen på allvar och satsa på det mer i min övning, angående låten så är detta ett osäkert kapitel och inte riktigt bestämt hur jag ska göra. Skulle gilla att sjunga till men måste öva på det en hel del samt spela in och se om min kassa sångröst inte bara förstör, mitt gitarrspel känner jag hopp inför, min sångröst mindre så.

 

Tips på låtar som är lagom svåra på gitarr men mycket enkla att sjunga och som låter trevligt på sängkanten om morgonen mottages gärna. Anledningen att jag gärna spelar journey är för av vi typ träffades till den låten men kan absolut tänka mig nått annat om det känns som att resultatet blir bättre.
#201477 Jag och mitt gitarrspel

Postad av axelg05 november 2013 - 18:13 i Medlemspresentationer

Hej,

Axel heter jag och är 23 år från Stockholm. Pluggar på KTH om dagarna och är road av det mesta inom fordon och musik. Spelade gitarr under ungefär ett halvår när jag var liten men tyckte aldrig det var särskilt roligt och slutade därför snabbt och glömde ungefär lika fort allt jag lärt mig. Har dock sedan dess tänkt att jag borde ta upp mitt spelande och nu kommit igång på allvar igen vilket är roligt. Har dammat av min gamla akustiska gitarr (nylonsträngad) som jag nu jobbar mig igenom grundkurserna på playalong.se med samtidigt som jag varvar med Rocksmith 2014 på en fender replica som jag vann på tradera billigt.

Nu är det så att min flickvän sedan drygt ett år tillbaka är musiker och spelar fiol på heltid. Hon vet ännu inte om att jag tagit upp gitarren och tänkte att det kanske skulle bli en överraskning till hennes födelsedag om drygt en månad (9/12). Vill därför gärna lägga lite energi bakom mitt spelande så att det utvecklas lite icon_lol.gif tills dess.

Anledningen att jag startade tråden här var för att säga hej men även för att få lite tips och råd och dessa tar jag tacksamt emot icon_e_smile.gif Till att börja med har jag några inledande frågor:
¤ Har ni något mer förslag på vad man bör göra förutom det jag redan gör för att utvecklas så fort som möjligt?
¤ Skulle helst vilja spela "don't stop believing" på min tjejs födelsedag men har svårt att hitta en komplett version för akustisk gitarr som låter vettig och inte är alltför svår (vet att det är en pianolåt egentligen), någon som har några tips på en som man som nybörjare kan lära sig på en månad? (spelar ca 2tim om dagen).

 

Mycket trevligt forum detta och hoppas tillbringa mycket tid här!